Alla inlägg under december 2010

Av Lisette Svensson - 13 december 2010 22:18

Äntligen snart dax för sängen... Idag har jag spacklat klart sovrummet och köket så i morrn bitti innan jobbet ska jag åka och köpa färg   

 

Har även hunnit damsuga, tvättat, slagit in paket och bakat mina egna brysselkex. Orsaken till att dom är lite speciella är att jag gjorde dom lite juliga. Tillsatte lite saffran så de blev härligt gula, sen färgade jag sockret ordentligt rött ist för rosa.

Så här fina blev dom:

 

  

 

Paketen till småttingarna:

   så himla dålig bild efters. min kamera är så dålig på att ta i mörker. En vacker dag ska jag köpa mig en riktig systemkamera.

 

Nu ska jag hänga tvätten och vänta på att laxen i ugnen ska bli klar innan jag får somna.

 

Go'natt allihopa!    

 

 

Av Lisette Svensson - 13 december 2010 11:39

Jag VET att jag är dålig på att uppdatera men jag hinner verkligen inte skriva varje dag. Ska försöka bättra mig så ni kan hänga med i mitt tempo.   

Herregud! Den här veckan skulle jag verkligen behöva ngr timmar extra per dygn. Förstår inte hur jag lyckats boka in så mkt...haha! Kan ju iof bero på att huset tar det mesta av min "lediga" tid. Skulle kunna jobba dag och natt bara för att bli klar. Men man måste äta och sova emellanåt oxå tydligen   

 

I helgen så har jag spacklat nästan HELA nedervåningen 1a varvet. Har lämnat det lilla sovrummet eftersom det kommer tillhöra v-rummet sedan. Direkt efter jobbet drar jag dit och börjar på 2a varvet. I och med att vi INTE får röra ngt mer än typ väggarna och själva sovrummet innan besiktning så tänkte jag köra på så mkt som möjligt. Skönt att ha ett färdig sovrum iaf. Kan man ju lasta in och fixa en frizon där. Har tyvär fått problem med badrummet så det kan vi glömma att ha klart innan jul, men men vi överlever. Har ju inte så långt till Krokom...

 

Har för övrigt sovit riktigt bra de senaste nätterna, beror troligen på att jag är så trött när jag kommer hem. Ikväll skulle jag gärna vilja se Svenska hjältar galan...får se hur långt jag hunnit kl. 20. som sagt jag vill ju bli färdig!

 

Har så snäll familj så jag slapp laga mat i helgen. I lördags så kom söt Johanna och Tomas m. fika och sen blev vi bjuden på middag (raklett) hos Moster. Igår fick vi en god köttgryta som svärmor hade gjort.

TACK snälla ni!

 

Här är några saker på min långa att göra lista denna vecka:

*Måla och spackla så det står ur öronen

*Storhandla

*Köpa färgen till sovrummet

*Baka och köpa julklapp inför julfirande med jobbet på torsd

*Slå in julklapparna till barnen (har sagt av mig alla julklappar, vill inte ha ngr och kommer inte ge. Förutom till mina små gullungar)

*Skriva och posta julkorten

*Klippa mormor

*Välja ut fondvägg till s-rum och v-rum (förslag mottages gärna)

*Ev. baka tårta inför 2års kalas av Affe.

*Ringa en rörmokare

och mycket mycket mer.......

 

Ja de e bara att sätta sig och planera!   

Av Lisette Svensson - 10 december 2010 16:39

  

OBH Nordica OBH 6673


Supreme Kitchen Machine med fyra liters kapacitet är en gedigen köksmaskin för den kräsne. Maskinens bas är i gjuten aluminium och ger den tyngd som behövs för att den ska stå stadigt vid användandet. Överdelen på maskinen är enkel att frigöra och tippa bakåt så att man lätt kommer åt mixerhuvudet.

Motorkapaciteten är 500 W. Skålen är av rostfritt stål och rymmer fyra liter. Då det gäller mjöl- och vätskemängder rekommenderas att man följer recepten som medföljer i bruksanvisningen (finns att läsa och ladda ner på OBH Nordicas hemsida).

Den tvåvägs roterande mixerdelen ger ett perfekt resultat. Även visp, degkrok och omrörningsspade medföljer.

Av Lisette Svensson - 4 december 2010 18:14

Äntligen börjar min mage troligen att ordna upp sig... fast man kanske inte ska ropa hej ännu ändå.

Idag hade jag hoppats på att gå på Jamtli julmarknad med Fru Jönsson men stackarn har ju oxå parasiter. Samtidigt som jag fick sms ifrån henne ringde syrran ifrån byn och ville ha hjälp med julshoppingen. Ville känna efter om jag verkligen kunde gå men som tur var kom hon inte och hämtade upp mig förrän runt 12. De va skönt att komma ut och få lite frisk luft. Har ju legat i sängen i flera dagar ju! Sprang på flera goa bekanta som man vanligen inte umgås med så ofta, sånt gillas =)


Köpte en bas tröja på HM, varma sulor och D och en bra liten bok full med "checkar" som man kan ge bort. Typ på en stod det (Biokväll, jag bjuder!).


LÄngtar efter brudarna från AF vi hade en tokmysig kväll i måndags...härligt gäng!


Ikväll gjorde jag egen sushi, blev jättebra och jag hade tagit ett fint foto som jag tänkte lägga upp. Klantarsel som jag e råkade jag radera bilden när jag skulle rensa kameran   

Nä nu ska jag lägga mig i soffan under go filten ifrån Götet... 

Av Lisette Svensson - 3 december 2010 08:53

Här kommer de efterlängtade bilderna på huset...Farstukvist och det yttersta på taket saknas. Kommer bilder senare då allt är färdigt såklart!

Huset kommer senare få vita husknutar och fönsterbågar det är nu grundat helgrått.


                                 Utsikten ifrån den kommande verandan är ju inte att klaga på!   

Av Lisette Svensson - 3 december 2010 08:19

Ja då är man hemma 4e dagen och förhoppningsvis den sista... Snacka om orkeslös! Ställde mig på vågen igår oxå, gått ner 3kg. Kan ju inte va hälsosamt. Förhoppningsvis är det bara vätska...


Har sovit som en stock i natt iaf vilket betyder att jag bara vaknade 2ggr! Så just nu känner jag mig piggare...har dock bara druckit lite blåbärssoppa nyss, mer har jag inte vågat. Får jag behålla den så kanske jag slår till på en smörgås senare hahahahah.


Har ju lovat en massa bilder så här kommer dom:


De första 2 bilderna är på fynd som vi fick av Ds farmor och farfar (Doris och Elof) stackars Doris fick en stroke för inte så länge sedan så de blev tvungna att flytta till ett äldreboende. Tyvär kan man inte kan ta med sig allt ifrån sitt radhus till en liten 2a. Söta gamlingar som de är bad de oss titta om de var ngt som vi ville ha, mkt skulle skänkas till pingtskyrkan och hellre att några saker kom till användning.


Hittade en 3 helt NYA saker som bara legat nerpackad i kartong. En fin gjutgärnsgryta, 2 fina ljusstakar som man kan fylla med vad man vill och ett tokbra tårtfat med lock som jag tänkt köpa. Riktigt nöjd va jag   fast gladare blev nog fammo å faffa för att det fanns ngt som vi ville ha. TACK än en gång!


    


Sen kommer en bild på vår nya soffa ( har inte julpyntat ngt efters vi snart ska packa ner allt och flytta)

  


Annie 20110613

 Mitt namn är Lisette och jag bloggar om allt som händer i min vardag. Jag älskar min familj och mina vänner, gillar att baka och laga mat, att träna och allt som har att göra med inredning. Välkommen!

Kategorier

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Bloggar jag följer

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards